Ingrediënten voor 20/25 Amaretti's
- 90 gram gemalen amandelen
- 1,5 ml Amandelaroma
- 1 Ei (alleen het eiwit)
- 50 gram Suiker
- Poedersuiker
- 1 Citroen (biologisch)

Dit zijn Italiaanse amandelkoekjes die je moet verstoppen voor de mensen om je heen. Zeker als je van plan bent om deze in de avond te nuttigen met een kop koffie. Ze zijn ontzettend lekker en heel simpel en snel om te maken.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. 

Meng alle ingredienten door elkaar in een schaal (zonder de poedersuiker) en meng dit goed om tot een massa.

Maak kleine balletjes en rol deze door de poedersuiker. Leg ze vervolgens op een bakplaats op bakpapier. Maak een inkeping met de wijsvinger en duim en druk ze naar beneden.

Bak de amaretti tussen 12 en 15 minuten in de oven. Laat ze goed afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Buon appetito!