Ingrediënten voor 1 taart
- Ongeveer 15 amaretti's (bekijk het recept via de volgende link)
- 150 gram Pure chocolade
- 2 eieren
- 50 gram Witte basterdsuiker
- 200 ml Verse slagroom
- Amandelen/schaafsel
- 200 gram Bastognekoeken
- 75 gram Ongezouten boter

Eerlijk is eerlijk, de chococreme had eigenlijk een luchtige chocomousse moeten zijn, maar door de slagroom te ver door te kloppen werd de mousse erg vast en is het een chococreme geworden.  Dan maar een taart maken! Zo kom je door foutjes soms op leuke nieuwe recepten, zoals deze amaretti chocotaart.

Start met de chococreme. Smelt de chocola au bain marie in een pannetje. Klop de slagroom met 25 gram suiker goed door (tot het zeer stevig is). Splits de 2 eieren. Meng het eigeel met de overige 25 gram suiker. Mix het eiwit goed op totdat het de structuur heeft van een merengue. Voeg de gesmolten chocola toe aan het eigeelmengsel. Roer dit goed door met een spatel. Voeg daarna direct de slagroom toe (doe dit snel anders wordt de chocola te stevig). Voeg als laatste het eiwit toe en roer alles goed om tot een mousse. Plaats deze mousse/creme ongeveer 2 a 3 uur in de koeling.

Kruimel de kandij/bastognekoeken. Smelt de boter en voeg al roerend de koekkruim toe.

Pak een taartblik en doe hier bakpapier op. Vet deze in met wat boter. Voeg de kruimige bodem toe en druk deze aan met vingers of een lepel. Voeg daarna de chocoladecreme toe en druk deze aan met een lepel. Als de creme te veel plakt maak de onderkant van de lepel wat nat met warm water. Zodoende kan de creme glad worden gestreken.

Voeg de amaretti toe op de taart met nog wat amandelschaafsel.

Buon appetito!