Ingrediënten voor 1 pizza:
Voor het recept voor Napolitaans pizzadeeg zie het recept voor de Pizza Margherita
- Parmegiano Reggiano
- Salsa van pomodori pechino
- Extra vierge olijfolie
- Verse zwarte peper
- Verse oregano
- Verse basilicum
- Zout

Voor deze pizza heb ik gebruik gemaakt van eerder gemaakt deeg vanuit de diepvries. Als je pizzadeeg over hebt, zorg er dan voor dat je het deeg pas in de vriezer legt als het voor de laatste keer heeft gerezen. Gist kan niet goed tegen de vrieskou. Bij het ontdooien, zorg er dan voor dat het deeg op kamertemperatuur is. Kneeg eventueel het deeg met wat bloem tot de juist vorm.

Doe eerst extra vierge olijfolie op het pizzadeeg. Voeg vervolgens de tomatensalsa toe. Voeg daarna wat zout toe en de verse oregano. Rasp parmegiano reggiano kaas en verspreid over de pizza. Maak de pizza af met verse zwarte peper en verse basilicum.

Pak 2 overhandschoen om de pizza op een vlak plateau in de oven te leggen. 
- 450 graden Celsius = 60 - 90 seconden (in de houtoven)
- 300 graden Celsius = 3 - 4 minuten
-230/240 graden Celsius = 12 -14 minuten