Met ravioli kun je veel kanten op. Je kunt de pasta een mooie kleur geven en je kunt oneindig varieren met de vulling. Perfect om op te dienen na de antipasti! Om een rode pasta te maken, kun je rode biet gebruiken om toe te voegen aan het pastadeeg.

Ingrediënten voor 2 personen (goed voor ongeveer 18 ravioli's:
- 150 gram Semola
- 1 Ei
- Verse dille
- 100 gram Ricotta
- 1 Rode biet
- Extra vierge olijfolie
- Parmegiano Reggiano (ongeveer 50 gram)
- 1 Handje walnoten
- Zwart sesamzaad
- Verse zwarte peper

Start met het schillen en koken van de rode biet. Laat deze goed afkoelen. 

Mix de biet met 1 ei goed door en voeg dit toe aan de 150 gram semola. Kneed dit tot een mooi pastadeeg. Wikkel het pastadeeg om met plasticfolie en leg dit minimaal voor een uur in de koelkast.

Terwijl de pasta stevig wordt in de koelkast, kun je beginnen met de vulling. Mix de ricotta met de walnoten, peper, zout, parmegiano reggiano, dille en extra vierge olijfolie. Ik gebruik hier zelf de magic bullet voor. Zorg ervoor dat de walnoten erg fijn zijn, anders is dit een onaangename verrassing bij het eten van de ravioli. Je verwacht dat de vulling heerlijk zacht is.

Gebruik een pastamachine om lange pastabladen te maken. Ik heb de dunste stand (stand 9) gebruikt hiervoor. Plaats 1 pastablad over de ravioli vorm en druk deze aan, zodat er ruimte ontstaat om de vulling in te leggen. Plaats voldoende vulling in het deeg. Plaats wat eigeel op de randen, zodat het volgende pastablad, die er over heen wordt gelegd uiteindelijk goed blijft plakken. Rol met een deegroller de ravioli vlak over vorm.

Kook de ravioli voor ongeveer 4 a 5 minuten in pastawater. Ongeveer 2 liter met 20 gram zout.

Leg de ravioli op een bord, strooi hier zwarte sesamzaadjes over heen, met nog wat parmegiano reggiano, verse zwarte peper en extra vierge olijfolie.

Buon appetito!