Ingrediënten voor 1 taart:
Bodem
- 50 gram Ijskoud water
- 125 gram Koude roomboter
- Halve theelepel zout
- 200 gram Bloem

Vulling
- 250 ml Slagroom
- 6 Eieren
- 3 Citroenen (sap)
- 1 Citroen (rasp)
- 250 gram Fijne suiker
- Poedersuiker
- Losse bramen

Meng alle bodembenodigdheden met een keukenmachine of met de hand tot een mooi glad deeg. Doe plasticfolie om het deeg heen en leg het voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. 

Smeer in de tussentijd de bakvorm in met boter. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Rol met een deegroller het deeg uit, zodat je voldoende oppervlakte hebt om over de bakvorm heen te leggen. Duw het deeg goed in de randen. Ga met je deegroller over de zijkanten heen om het overtollige deeg weg te halen. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem. Plaats bakpapier over het deeg en leg hier gewicht in, zoals droge rijst. Anders zul je zien dat het deeg gaat opbollen. Zet de bodem voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd het mengels voor in de taart en de bramensaus. Meng de eieren, slagroom, citroensap & rasp en fijne suiker in een grote kom. 

Als de bodem klaar is, kan het mengsel worden toegevoegd. 

Zet de oven terug naar 160 graden Celsius.

De bramensap kan wat zuur zijn. In combinatie met citroen, kan het zuur overheersen in de taart. Zorg er voor dat je met suiker de bramensaus zoeter maakt.

Voeg dit vanuit het middel toe aan het mengels en roer dit met een kleine lepel door het slagroom/eimengsel. Bak het geheel voor ongeveer 60 minuten op 160 graden Celcius. De taart is goed als het midden terugveert.

Laat de taart even afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Voeg poedersuiker toe en wat verse bramen.

Buon appetito!