Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram Bucatini pasta
- 100 gram pistacheanoten
- 100/150 gram Verse tonijn
- Parmegiano reggiano
- Verse basilicum
- Extra vierge olijfolie
- Verse zwarte peper

Dop de pistachenoten (75 gram) en maak deze fijn in een vijzel. Voeg gesneden basilicum toe, zwarte peper, zout, extra vierge olijfolie en parmegiano reggiano. Proef of de pesto goed op smaak is.

Snijd de tonijn in kleine stukjes en voeg hier een klein scheutje extra vierge olijfolie aan toe en wat zout. 

Kook de bucatini in 2 liter water met 20 gram zout. Volg de instructie op de verpakking hoe je de pasta wenst. Let op, de pasta kookt nog even door in de koekenpan.

Verhit een pan en voeg de pesto toe, voeg daarna 1 pollepel pastawater toe en vervolgens de bucatini. Voeg daarna nog wat parmegiano reggiano en zwarte peper toe. Laat de saus goed dik worden.

Maak de rest van de pistachenoten fijn en scherp de pasta op een bord. Strooi hier de pistachenotenmix overheen. Let vervolgens de tonijn bovenop de pasta. 

Buon appetito!