Dit gerecht is een feest om klaar te maken en altijd een groot succes! De combinatie van tijm, spek, vocht van kastanjechampignons en kookroom is ongelooflijk. De combinatie met de gekarameliseerde ui maakt het wat mij betreft volledig af. 

Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram Sucadelapjes
- 400 ml. Tomatenpassata
- 1 Teentje knoflook
- Gedroogde oregano
- 1 Ui
- Peper & zout
- 5 Laurierblaadjes
- Extra vierge olijfolie
- 300 gram Semola
- 150 ml. warm water
- Parmigiano reggiano kaas

Begin met een fijnsnijden van de ui en knoflook. Fruit deze met extra vierge olijfolie in een diepe braadpan. Voeg oregano toe en peper en zout. Voeg vervolgens de tomatenpassata toe en kokend water. Zorg ervoor dat het vlees net onder water is. 

Strooi peper en zout over het vlees en wrijf dit in. Schroei de sucadelapjes in een koekenpan dicht en plaats deze vervolgens in de pan. Laat dit ongeveer 3 uur stoven in de pan. Draai het vlees om het uur even om. Als het vlees gaar is, haal dit er dan uit (net als de laurierblaadjes). Verwijder het vet van de sucadelapjes en snijd het vlees in stukjes. Laat de saus (zonder het vlees indikken tot een mooie saus). Voeg het vlees toe aan de saus.

De cortecce is een pasta soort gemaakt van semola en water. Voeg 150 ml. warm water toe aan de 300 gram semola en meng en kneed dit tot een mooi blad deeg. Laat dit minimaal 15 minuten afkoelen in de koelkast in plastic folie. Maak van het deeg dunne rollen om kleine "nuggets" van te maken. Deze kussentjes rol je 1 voor 1 uit tot een langwerpige pasta. Plaats je ringvinger, middelvinger en wijsvinger in de pasta en rol deze naar je toe. Ik heb zelf 1 hand gebruik om de kussentjes uit te rollen en de andere hand om de 3 kuiltjes in te maken (veel bloem op mijn vingers anders blijft het plakken).

Kook de pasta voor ongeveer 3 minuten in een grote pan met 3 liter water en 30 gram zout.

Voeg de gekookte pasta toe aan de tomatensaus met rundvlees. Voeg parmigiano reggiano toe en opscheppen maar!

Buon appetito!