Dit gerecht is een feest om klaar te maken en altijd een groot succes! De combinatie van tijm, spek, vocht van kastanjechampignons en kookroom is ongelooflijk. De combinatie met de gekarameliseerde ui maakt het wat mij betreft volledig af. 

Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram Tarwebloem
- 2 Eieren
- Verse tijm
- Verse oregano
- 1 Ui
- Kookroom (klein scheutje)
- 250 gram Kastanje-champignons
- Verse spinazie
- 200 gram Spek
- Grano padano (50 gram)
- Verse zwarte peper

Begin door 200 gram bloem te mengen met 2 eieren. Leg het pastadeeg in de koelkast om goed stevig te laten worden.
Snijd vervolgens de ui in ringen en bak deze op laag vuur met een scheut extra vierge olijfolie en zout. Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer 30 minuten bakken. Schep niet voortdurend om, omdat de suikers uit de ui moeten ontsnappen. Leg de gekarameliseerde ui even apart in een schaaltje.

Haal na ongeveer 2 uur het pasta deeg uit de koelkast. We gaan zelf farfalle maken! Farfalle is italiaans voor vlinders. Om dit zelf te maken is zoveel lekkerder dan de voorverpakte farfalle. Maak pastabladen met de pastamachine (stand 8 kwa dikte) en leeg deze op het werkblad met voldoende bloem. Maak een lange rechthoek met de pasta-snijder (welke ik ook gebruik voor ravioli). Snijd deze vervolgens in 2-en zodat je 2 lange rijen hebt. Maak vervolgens kleine stukje (ongeveer breedte van je duim). 

Zorg ervoor dat je in de tussentijd 2 liter water kookt in een grote pan met 20 gram zout. De pasta wordt vrij snel droog en dan is het ontzettend lastig om de farfalle te maken. De pasta moet namelijk goed in de midden blijven plakken. Zorg er ook voor dat je spekjes (zonder olie) toevoegt aan een diepe koekenpan. Voeg ook de oregano, zwarte peper en tijm toe. Als deze goed bruin zijn en knapperig, voeg dan de kastanjechampignons in plakjes toe. Voeg een scheutje kookroom toe en meng alles tot een mooi geheel.

Je ziet dat je veel activiteiten tegelijk in de gaten moet houden. Terwijl de spekjes aan het bakken waren heb ik van kleine rechthoeken de farfalle gemaakt. Gebruik hiervoor je duim en wijsvinger. Houd met je duim de onderkant van de pasta vast en trek met je wijsvinger het pastadeeg naar je duim toe. Druk in het midden goed aan, zodat alles goed bij elkaar blijft zitten. Kook vervolgens de farfalle in het water voor ongeveer 2 minuten. Als de pasta klaar is voeg dit toe aan de kastanjechampignon saus en roer dit goed door. Voeg vervolgens geraspte grano padano, verse spinazie en de gekarameliseerde uien toe en meng alles goed. Schep de pasta op in een diep bord met nog wat verse zwarte peper en wat grove flakes grano padano en spullen maar! Buon appetito!