Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram Linguine
- 750 gram Vongole
- 40 gram Ansjovis
- 1 Rode peper
- 2 Teentjes knoflook
- Peterselie
- Extra vierge olijfolie
- 50 ml. Witte wijn (pinot grigio)
- 1 Citroen
- 1 Tomaat
- 4 Tijgergarnalen (optioneel)

De allereerste stap is om de vongole te checken of er geen schelpen open staan. Staat er 1 open, direct weggooien. Deze kunnen namelijk bedorven zijn. Was de vongole goed af, zodat eventueel zand goed afgespoeld is.

Kook vervolgens water in een grote pan. Houd de 1-10-100 regel aan. Dus 1 liter per 100 gram pasta en 10 gram zout. Dus bij 300 gram linguine, 30 gram zout en 3 liter water.

Snijd de knoflook in dunne plakjes, de rode peper fijn (met zaadjes erbij) en de ansjovis. Pak ook een bosje peterselie en hak dit fijn. In de tussentijd kan de linguine in het kokende water worden gedaan en kook deze voor 8 minuten.

Voeg een grote scheut extra vierge olijfolie in een diepe koekenpan en voeg de rode peper, knoflook, ansjovis en de peterselie toe en fruit dit aan. Voeg vervolgens 50 ml. witte wijn toe. 

Daarna kan de vongole worden toegevoegd. Doe de deksel op de pan en wacht tot alle schelpen zijn geopend. Voeg vervolgens de linguine toe en schep dit goed om. Voeg kleine blokjes tomaat toe (ongeveer 1 cm bij 1 cm) en voeg sap toe van een halve citroen. Mix alles goed door elkaar en schep de linguine vongole op een bord. Voeg nog wat extra vierge olijfolie toe en wat verse peterselie en smullen maar! Geen zwarte peper toevoegen aangezien er al rode peper aanwezig is in het gerecht!

Buon appetito!