Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 Aubergine
- Verse Basilicum
- 200 ml Passata (tomatensaus)
- 1 Teentje knoflook
- 1 Kleine ui
- Peper en zout
- 100 gram Parmegiano Reggiano
- Extra vierge olijfolie
- 50 gram bloem
- 1 Ei

Naast het feit dat dit gerecht vegetarisch is, wordt in deze "lasagne" de pastabladen vervangen door aubergine. Dit gerecht is perfect als voorafje. 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een halve cm. Strooi hier peper en zout overheen en wrijf dit goed in. 

Meng een ei in een schaaltje en plaats bloem op een plat bord. Voeg in een koekenpas voldoende extra vierge olijfolie toe om goed in te bakken. Plaats de plakken aubergine in ei (aan beide zijden) en leg deze in het bloem. Bak de aubergine in de koekenpan. 

Fruit de knoflook en ui in extra vierge olijfolie en voeg de passata toe.

Voor dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van ronde mallen om te voorkomen dat de plakken van elkaar schuiven. Plaats extra vierge olijfolie in een overschaal (waar de mallen op komen). Plaats een eerste plak aubergine op de bodem en bouw dit op met tomatensaus en parmegiano reggiano. Doe dit net zo lang tot de melanzane in de mal past. Plaats bovenop extra veel parmegiano reggiano met wat verse basilicum en verse zwarte peper. 

Plaats de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven. Voeg eventueel verse groente toe om het mooi aan de kleden. Buon appetito!