Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram "00 bloem
- 2 Eieren
- 250 gram Sucadelappen
- 5 Laurierblaadjes
- 200 ml. Tomatenpassata
- 2 Teentjes knoflook
- 1 Ui
- Halve rode peper
- 200 ml. Water
- 3 Wortels
- Bak en braad (croma)
- Extra vierge olijfolie
- Zout
- Zwarte peper
- Rucola sla
- Parmegiano reggiano

Dit gerecht is wat mij betreft het perfecte gerecht om op een zondag te maken aangezien je veel tijd nodig hebt om het rundvlees te stoven. 

Je start met het snijden van de teentjes knoflook en ui. Bak deze in een stoofpan met bak & braad (Croma). Voeg peper en zout hieraan toe. Voeg vervolgens kleine stukjes wortel toe, de rode peper, de tomatenpassata, de laurierblaadjes en gekookt water. Dit is de boullion waar het vlees in gegaard zal worden. Laat het rundvlees op kamer temperatuur komen. Voeg peper en zout toe en schroei het vlees dicht in een koekenpan met wat olie op hoog vuur. Leg het rundvlees vervolgens in de buillion en laat deze ongeveer 3 uur sudderen, totdat het vlees heerlijk zacht is. Haal de stukken vlees uit de pan, om deze fijn te snijden. Kook de buillion goed door, zodat deze dikker wordt van structuur (saus). Voeg het rundvlees toe.

Maak pastadeeg door de bloem samen te voegen met 2 eieren. Leg de pasta minimaal een uur in de koelkast. Gebruik de pastamachine om dunne plakken te maken. Snijd hier mooie rechthoeken van. Mijn pastamachine heeft geen pappardelle stand (tagliatelle is de breedste stand). Dit heb ik handmatig gedaan door de pasta over elkaar te vouwen en te snijden met een mes (of eventueel pastasnijder). Kook de pasta met zout in water voor ongeveer 3 minuten. Voeg het rundvlees met de saus toe aan de pappardelle en schep dit goed door met een pastatang. Voeg gesneden rucola sla toe, parmegiano reggiano, mozzarella, extra vierge olijfolie en verse zwarte peper en....

Buon appetito!