Pasta gerechten

Kijk voor inspiratie naar de volgende pasta recepten!

Spinazie Ravioli met ricotta, portobello en spekjes

Met heerlijke gekarameliseerde rode ui.

Cortecce al Ragu

Zachte semola pasta met rundvlees gestoofd in datterini passata  

Pompoenravioli

Met ricotta, verse spinazie, panchetta en parmegiano reggiano. 

Linguine Cacio e Pepe

Met roomboter, pecorino romano, peterselie, extra vierge olijfolie en verse zwarte peper. 

Bucatini met Pistachepesto

Met overheerlijke zachte verse tonijn.

Pappardelle al Ragu

Met mozzarella en rucola sla.

Vegetarische Cannelloni

Met broccoli, vega-gehakt, datterini passata, grano padano en buffelmozzarella. 

Bietenravioli

Met ricotta, walnoten, dille en parmegiano reggiano. 
Malloreddus al Pesto

Malloreddus al Pesto 

Met buffelmozzarella, parmegiano reggiano en zoete tomaatjes. 

Tagliatelle met Gorgonzola Dolce

Met verse spinazie, catharellen en walnoten. 

Spinazie Tortellini met Saliebotersaus 

Met een vulling van mortadella, prosciutto en grano padano.

Zelfgemaakte Orecchiette

Met tomatenbasilicum saus en pecorino romano.

Spaghetti alla Carbonara

Met guanciale, pecorino romano en verse zwarte peper.

Linguine Vongole

Een klassiek pastagerecht met schelpdieren. Lekker fris en scherp!

Farfalle Funghi

Met verse spinazie, kastanje-champignons, gekarameliseerde ui, spekjes en grano padano. 

Linguine Funghi

15 minute meal! Met kastanjechampignons, rucola, rode ui en grano padano. 

Pasta (Italiaans voor deeg) is in de Italiaanse keuken de benaming voor deegwaren van harde tarwe. Pasta is verkrijgbaar in gedroogde vorm en vers, en heeft vele vormen en bereidingswijzen.  
Er bestaan verschillende soorten Italiaanse pasta: pasta secca of pastasciutta (gedroogde pasta, eventueel met ei bereid (pasta secca all'uovo), en pasta fresca (verse pasta). Pasta kan zowel in warme gerechten als in koude gerechten zoals pastasaladegebruikt worden. Pasta is een deegproduct dat op allerlei manieren in allerlei vormen gefabriceerd wordt. Het deeg kan tot dunne plakken gerold worden en dan in stroken gesneden (spaghetti, tagliatelle). Het kan ook met een machine door vormpjes geperst worden (macaroni, fusilli en penne). Ook kunnen de plakjes tot vierkantjes gesneden worden en dan met een vulling erin machinaal of met de hand tot ravioli of tortellini (taartjes) gerold worden. Een aantal soorten pasta kennen naast een gladde versie (pasta liscia) ook een geribbelde uitvoering (pasta rigata) om saus beter vast te kunnen houden. 

Zo kunnen we bijvoorbeeld de volgende pasta in de supermarkt kopen:

- Penne rigate, geribbelde holle rechte buisjes
- Rigatoni, iets grotere variant van de penne rigate.
- Cannelloni, grote ronde pijpen die gevuld worden
- Farfalle, vlinder- of strikvormige pasta
- Fettuccine, linten
- Fusilli, een gedraaide spiraalvormige pasta
- Lasagne, platte rechthoekige pastavellen
- Linguine, platte spaghetti
- "Macaroni" (verbastering van Italiaans: maccheroni) holle boogjes in diverse maten
- Orecchiette, Italiaans voor 'oortjes', een pasta uit Puglia
- Pappardelle, platte lange vorm, een bredere variant van tagliatelle
- Ravioli, twee deeglapjes op elkaar met vulling ertussen
- Spaghetti, ronde lange vorm
- Tagliatelle, platte lange vorm
- Tortellini, opgerold stukje deeg met vulling en daarna met de punten naar elkaar toegevouwen
- Tortelloni, grotere uitvoering van de tortellini