Pizza/Brood gerechten

Kijk voor inspiratie naar de volgende pizza/brood recepten!

Pizza Quattro Formaggi

Zalige smaakvolle pizza met vier verschillende kazen, Parmigiano Reggiano, Buffelmozzarella, Gorgonzola Dolce en Taleggio kaas. 

Pizza Margherita

Napolitaanse pizza met tomaat, buffelmozzarella en verse basilicum 

Pizza Prosciutto

Met zongedroogde tomaten, mozzarella, prosciutto en verse rucola. 

Volkoren Focaccia met Spelt

met tomaat, basilicum, groene olijven en extra vierge olijfolie.

Appetizer Pizza

Met parmegiano reggiano, basilicum , verse zwarte peper en extra vierge olijfolie

Brood is onlosmakelijk verbonden met de Italiaanse keuken. Als je naar een Italiaanse restaurant gaat, dan vind je het al bijna de normaalste zaak van de wereld dat er een mandje brood op tafel wordt gezet. Wat veel mensen overigens niet weten, is dat veel Italiaanse restaurants hun brood zelf baken volgens traditioneel recept. Dit brood is doorgaans bedoeld om te eten in combinatie met de olijfolie die op tafel staat of er speciaal bij wordt gezet. Vaak is dit lokale olijfolie die door een vriend, bekende of familielid wordt geleverd. Deze olijfolie wordt op een schaaltje geschonken en vervolgens wordt hier wat zeezout in gemaald. Nu kun je het brood hier lekker indeppen. Doordat de olijfolie doorgaans van hoge kwaliteit is, smaakt het brood extra lekker. 
Ik maak het deeg over het algemeen van twee soorten bloem/meel. Dit zijn tarwebloem en semolina. Denk aan bijvoorbeeld ciabatta, foccacia en pizza!