Ingrediënten voor 3 pizza's:
- 500 gram "00" bloem of tarwebloem
- 295 ml. water (koud)
- 7 gram gist
- zongedroogde tomaten
- 150/175 gram mozzarella
- 200 ml. pomodori salsa
- 5 gram zout (2 afgestreken theelepels) 
- Parmegiano Reggiano
- Kleine scheutje extra vierge olijfolie
- Verse peper (optioneel)

Met 7 gram gist met 295 ml. koud water. Meng 500 gram bloem en het water/gist met elkaar in een kom. Bestrooi het werkblad met bloem en voeg het deeg toe. Kneed het deeg goed met de handpalm. Laat het deeg minimaal 2 uur rijzen in een grote kom met een warme theedoek hierover heen. 

Haal na 2 uur het deeg uit de kom en verdeel dit in 3 bollen. Laat deze vervolgens nog minimaal 30 minuten rijzen. Druk met je handpalm in het deeg om dit platter te maken. Druk daarna met je vinger de rand omhoog. Draai vervolgens met beide handen de pizza rond, zodat deze groter wordt. 

Besprenkel de pizza met extra vierge olijfolie. Voeg daarna de tomatensaus toe. Voeg zongedroogde tomaten toe en de mozzarella. Houd de vuistregel aan om ongeveer een duim over te houden tussen de rand van het deeg en de tomatensaus en de rand van het tomatensaus en de mozzarella. 

Pak 2 overhandschoenen om de pizza op een vlak plateau in de oven te leggen. 
- 450 graden Celsius = 60 - 90 seconden (in de houtoven)
- 300 graden Celsius = 3 - 4 minuten
-230/240 graden Celsius = 12 -14 minuten

Voeg daarna stukjes prosciutto ham toe en de rucola. Voeg als laatste grove flakes van parmegiano reggiano. Buon appetito!