Ingrediënten voor 3 personen (goed voor ongeveer 24 ravioli's:
- 150 gram Semola
- 150 gram Bloem
- 200 gram (Fles)pompoen
- 3 eieren (2 voor het pastadeeg)
- 200 gram Verse spinazie
- Parmegiano reggiano
- Verse zwarte peper
- 100 gram Panchetta
- 100 gram Ricotta

Start door het snijden en koken van de pompoen. Maak deze na het koken zo fijn mogelijk (je wilt geen stukjes in je pasta, hierdoor kan het door scheuren). Voeg de afgekoelde pompoenmousse toe aan de eieren en de semola/bloem en maak hier een mooi pastadeeg van. Voeg eventueel wat bloem toe als het deeg nog vochtig is. Plaats het pastadeeg minimaal een uur in de koelkast. 

Start daarna met het maken van de ravioli vulling. Een goede basis van een vulling is ricotta. Kook 100 gram verse spinazie met wat zout en kneed al het vocht uit de spinazie. Snijd de spinazie fijn en voeg deze toe aan de ricotta. Bak de panchettablokjes en snijd deze ook fijn. Voeg het vet en de panchetta toe aan de mix. Voeg parmegiano toe en peper en zout. Blijf goed proeven.

Maak lange plakken met een pastamachine. Ik kies om de plakken zo dun mogelijk te maken zodat er een goede balans is tussen vulling en pasta.  Plaats de vulling op de pasta. Smeer wat eigeel tussen de randen, zodat het andere pastablad goed blijft plakken. Rol met een deegroller de vulling goed in de mal. Draai de ravioli om een snijd deze met een gekarteld pastamesje.

Kook de overige verse spinazie welke zal worden gebruikt als een bedje voor de ravioli. Kook de ravioli in pastawater voor ongeveer 4 a 5 minuten (3 liter water, 30 gram zout). 

Buon appetito!