Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram Arborio risotto rijst
- 500 ml. Water
- 1 Groente-boullion blokje
- 100 ml. Droge witte wijn
- 1 Teentje knoflook
- 1 Flespompoen/Ronde biologische pompoen
- 1 Ui
- Tijm
- 100 gram Grano Padano
- 50 gram Ricotta kaas
- Peper en zout
- 50 gram Panchetta
- Walnoten
- Salie 
- Boter

Start door de pompoen de snijden in stukken om ze vervolgens te koken. Als je een ronde pompoen gebruikt gooi de pitten dan niet weg. Deze kun je in de oven bakken met wat olie en zout. Maak puree van de pompoen en zet deze alvast klaar om als laatste stap aan de risotto toe te voegen.

Ga door door het water en het boullion blokje te koken. Zorg er voor dat tijdens het koken van de risotto de boullion op een laag vuur staat om het op de juiste temperatuur toe te voegen.

Snijd de knoflook en ui fijn en fruit deze in extra vierge olijfolie met verse tijm, peper en zout. Voeg daarna de risotto toe. Laat het zetmeel uit de risotto korrel naar buiten komen, zodat de korrel vocht kan opnemen. Als de risotto mooi glanst, kan de droge witte wijn worden toegevoegd. Zorg er voor dat het vuur niet te hoog staat, anders verdampt het water sneller dan dat de risotto kan opnemen.

Start alvast door de panchetta in kleine reepjes te snijden en bak deze in en koekenpan (geen olijfolie toevoegen!). Als de panchetta mooi donker is, zet de pan van het vuur, zodat de panchetta het vet weer kan opnemen. Zo krijg je heerlijke knapperige panchetta.

Voeg de boullion aan de risotto in delen toe. Iedere keer als de risotto geen vocht meer kan opnemen, voeg dan een nieuwe lepel aan boullion toe. Blijf in de tussentijd goed proeven of de korrel al zachter begint te worden. Indien de korrel zacht is met een lichte bite, voeg dan de pompoenpuree toe en grano padano kaas. Meng dit zachtjes door de risotto. Laat dit even meekoken en proef om de risotto goed op smaak is. Voeg eventueel nog zout en peper toe voor de beste smaak. Voeg een klont boter toe om de risotto extra smeuig te maken. Pak een diep bord om te serven, schep de risotto op (of zoals je kunt zien op de foto, maak gebruik van een vierkante of ronde mal). Druk met de rug van de lepel op de risotto om een vlak effect te krijgen. 

Voeg in stukken gehakte salie toe aan gesmolten boter. Doe dit vervolgens over de risotto, met walnoten. Voeg een toefje ricotta toe en uiteindelijk de panchetta.

Buon appetito!