Ingrediënten voor 2 grote pizza's:
- 500 gram Tarwebloem
- 295 ml. Water (koud)
- 7 gram Gist
- 200 ml. Tomatenpassata
- 10 gram Zout
- Parmigiano Reggiano
- Buffelmozzarella 
- Taleggio (of Provolone)
- Gorgonzola Dolce
- Rucola sla
- Kleine scheutje extra vierge olijfolie
- Verse peper (optioneel)

Je start door de bloem met het zout te vermengen. Daarna voeg je de gist toe aan het koude water (goed roeren, zodat het goed vermengd is). Pak een grote kom en mix het bloemmengsel met het water en het opgeloste gist. Als het een eenheid begint te worden, haal het mengsel uit de kom en kneed het deeg met de handen. Strooi voldoende bloem op de ondergrond, zodat het niet aan het keukenblad blijft plakken. Als het deeg mooi zacht en glad is, doe dit vervolgens in en grote kom met daarover heen een natte/warme theedoek om het goed te laten rijzen. Na ongeveer een uur is het deeg minimaal verdubbeld in grootte. 

Verwarm je oven in de tussentijd voor op de hoogste stand. Zorg er voor dat alle ovenplateaus er uit zijn. Mijn eigen oven heeft een pizza stand van 300 graden Celsius. 

Verdeel het deeg in porties (met 500 gr. bloem kun je 2 grote pizza's maken). Vorm de deegbollen tot een mooie ronde bol en laat ze nog even 30 minuten rusten. Om het deeg te vormen tot een pizza, leg je hand in het midden van de pizza en duw het deeg stevig naar beneden, zodat de randen goed te pakken zijn. Dit is om de pizza makkelijk uit te rekken aan de randen. Leg de pizza alvast op bakpapier. Kies voor de tomatensaus een lekkere passata. Gebruik een grote pollepel om de saus met de rug (van de lepel) van binnen naar buiten op de pizza te brengen. Gebruik niet al te veel, anders wordt de pizza te vochtig.

Rasp eerst de Parmigiano Reggiano toe, vervolgens de Taleggio, daarna de Gorgonzola en Taleggio.

Pak 2 overhandschoenen om de pizza op een vlak plateau in de oven te leggen. 
- 450 graden Celsius = 60 - 90 seconden (in de houtoven)
- 300 graden Celsius = 3 - 4 minuten
-230/240 graden Celsius = 12 -14 minuten

Voeg na het bakken van de pizza rucola sla toe en eventueel nog een scheutje extra vierge olijfolie. Buon appetito!