Ingrediënten voor 3 personen (goed voor ongeveer 30 ravioli's:
- 250 gram Semola
- 1 Ei
- 2 Rode uien
- 2 Portobello's
- Verse dille
- 125 gram Spekjes(reepjes)
- 100 gram Ricotta
- 100 gram Verse spinazie
- Extra vierge olijfolie
- Parmigiano Reggiano (ongeveer 50 gram)
- Verse zwarte peper

Start met het schillen en koken van de rode biet. Laat deze goed afkoelen. 

Mix de verse spinazie en 1 ei goed door en voeg dit toe aan de 250 gram semola. Kneed dit tot een mooi pastadeeg. Wikkel het pastadeeg om met plasticfolie en leg dit minimaal voor een uur in de koelkast.

Terwijl de pasta stevig wordt in de koelkast, kun je beginnen met de vulling. Bak de spekjes knapperig in een koekenpan. Snijdt de portobello's in stukken en voeg deze toe aan de spekjes. Leg de gehele mix op een snijplank en hak dit fijn. Voeg 75 gram ricotta toe, peper, zout en parmigiano reggiano.

Gebruik een pastamachine om lange pastabladen te maken. Ik heb de dunste stand (stand 9) gebruikt hiervoor. Plaats 1 pastablad over de ravioli vorm en druk deze aan, zodat er ruimte ontstaat om de vulling in te leggen. Plaats voldoende vulling in het deeg. Rol met een deegroller de ravioli vlak over vorm.

Snijd de rode uien door de helft en snijd vervolgens mooie ringen. Bak deze met wat extra vierge olijfolie in een koekenpan en voeg hier wat zout aan toe. Om het karameliserende effect te krijgen heb je middelhoog vuur nodig.

Kook de ravioli voor ongeveer 4 a 5 minuten in pastawater. Ongeveer 3 liter met 30 gram zout.

Optioneel kun je de ravioli uit het pastawater nog even in boter in een koekenpan bakken.

Leg de ravioli's op je bord, voeg de gekarameliseerde rode uien toe, parmigiano reggiano, verse peper en nog een toefje ricotta.

Buon appetito!