Ingrediënten voor 3 personen:
- 200 gram bloem (150 gram voor Gnocchi en 50 gram bewerking)
- Nootmuskaat
- Verse peterselie
- 200 gram Verse spinazie
- 100 gram Ricotta
- 2 eieren (1 heel en 1 alleen eigeel)
- 100 gram Gerookte Zalm
- 25 gram roomboter
- 100 gram Grano Padano
- Extra vierge olijfolie
- Zout
- Verse zwarte peper
- 25 gram rucola
- 1 Teentje knoflook

Start door kokend water over de verse spinazie te doen. Zorg met een theedoek of vergiet er voor dat al het vocht uit de spinazie is. Snijdt de spinazie zeer fijn met een groot mes. Voeg de bloem, grano padano, knoflook, eieren (1 heel en 1 alleen eigeel), ricotta, peper, zout en peterselie aan de spinazie in een grote kom en roer alles goed om. 

Verdeel het deeg in drie stukken en maak middels voldoende bloem lange stukken. Verdeel alles in gelijke delen en rol tot balletjes. Bedek de gnocchi met vershoudfolie en leg ze minimaal 30 minuten in de koelkast. 

Kook in de tussentijd water om de gnocchi in te koken. 

Maar de gnocchi in de gewenste vorm en laat ze ongeveer 60 seconden koken in het water. Als ze gaar zijn komen ze vanzelf naar boven drijven. Schep ze uit een pan en bak ze in een koekenpan met wat boter. 

Plaats de gnocchi op een bord en voeg de rucola sla en gerookte zalm toe. Leg nog een toefje ricotta kaas bovenop neer. Strooi nog verse zwarte peper toe, wat grano padano kaas en extra vierge olijfolie.

Buon appetito!