Twee maanden terug kwam ik voor het eerst bij een boerderij in Nieuwerbrug met een melktap. Verse rauwe volle melk uit een kraantje voor maar een euro per liter! De boerin vertelde mij dat ze er zelf vaak vanille-yoghurt van maakt. Een tijd heb ik rondgelopen met het idee om zelf yoghurt te maken. Denk alsjeblieft niet aan de prijs van een literpak volle yoghurt in de supermarkt en de moeite die je moet doen om dit zelf te maken. Het gaat hier om pure passie! 

Voor het maken van 2 liter volle yoghurt heb je een 2 ingredienten nodig, 2 liter rauwe volle verse melk en 3/4 kop volle yoghurt (ik heb goede volle yoghurt van Campina gekozen). Meng dit goed en warm op tot 45 graden Celcius. 

Verwarm de potten en flessen waar uiteindelijk de yoghurt in gaat even met warm water. Verdeel de warme melk in potten en flessen en draai deze direct dicht. Daarna moeten de potten en flessen 8 tot 12 uur rusten op een warme plek. We hebben de flessen en potten in een emmer gedaan en deze vervolgens omwikkeld met doeken/fleecedekens. Plaats de yoghurt na ongeveer 12 uur in de koelkast. Even goed omroeren voordat je de yoghurt op gaat eten. Zo heb je heerlijke frisse, milde, volle, verse, zelfgemaakte yoghurt! Perfect als ontbijtje met granen en vers fruit.