Ingrediënten:
- 4 Tomaten (het liefst pomodori, maar voor dit recept had ik zelf trostomaten over)
- Verse rozemarijn
- Verse tijm
- Zeezout
- Extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.

Snijd de tomaten in kleine partjes. Verwijder de zaadjes van de tomaat. Besprenkel het afbakpapier (op het bakblik) met extra vierge olijfolie. Leg de tomatenpartjes er op. Voeg zeezout toe en nog een scheut extra vierge olijfolie. Leg vervolgens de takjes rozemarijn en tijm over de tomaten heen. Bak de tomaten 2 uur lang op 120 graden Celsius. 

Haal na 2 uur de tomaten uit de oven en laat deze even een half uur rusten. Leg ze in een potje met olijfolie, knoflook en nog wat rozemarijn. Zo kun je de zongedroogde tomaten nog 2 weken bewaren in de koelkast. 

Ze zijn heerlijk om los te eten of natuurlijk over de pizza prosciutto!